Laboratoria przyszłości. Pieczenie gofrów
Uczniowie klasy V na lekcji techniki oraz godzinie wychowawczej wypiekali gofry. Podczas tych zajęć uczniowie poznali zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, uczyli się przestrzegania zasad higieny podczas przygotowywania posiłków oraz utrwalali nawyki kulturalnego zachowania się przy stole.
Korzystając z przepisu, odmierzali składniki , wsypywali je do miski, miksowali przygotowując ciasto. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do pieczenia gofrów. Zapach wypiekanych gofrów roznosił się po szkole. Do gofrów uczniowie przynieśli różne dodatki: owoce, bitą śmietaną, dżem, cukier puder.
Gofry wyszły znakomite.
Galeria zdjęć
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5
-
Pieczenie gofrów przez uczniów klasy 5