Publikacje materiałów
Artykuły
Robimy naleśniki – język angielski w praktyce
Naleśniki są jednym z ulubionych dań większości dzieci. Można je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Są pyszne zarówno z dżemem, czekoladą, twarogiem, itp.
Czytaj więcej o: Robimy naleśniki – język angielski w praktyceZajęcia kulinarne w klasie drugiej – sałatka owocowa
Po tygodniu nauki o znaczeniu owoców i warzyw dla organizmu człowieka oraz zapoznaniu się z zasadami prawidłowego żywienia, nadszedł czas na działania praktyczne. 9 kwietnia 2024 r. uczniowie klasy drugiej przygotowali sałatkę owocową.
Czytaj więcej o: Zajęcia kulinarne w klasie drugiej – sałatka owocowaWarsztaty kulinarne
Po raz kolejny uczniowie klasy 5, pod opieką nauczycieli, brali udział w warsztatach kulinarnych. Tym razem przygotowywali "ślimaki" z ciasta francuskiego- na słodko: z nutellą, cynamonem i masłem, czekoladą i twarogiem oraz na słono: z serem i szynką.
Czytaj więcej o: Warsztaty kulinarnePrzygotowanie sałatki
Uczniowie klasy piątej uczęszczający na lekcje języka mniejszości narodowej - języka niemieckiego zajęli się przygotowaniem sałatki owocowej.
Czytaj więcej o: Przygotowanie sałatkiPoznajemy smaki świata – turecki kebab
24 stycznia na kółku języka angielskiego w klasie szóstej, po wcześniejszym przygotowaniu przepisu w języku angielskim, nadszedł czas na praktyczne jego wykorzystanie. Uczniowie chętnie podjęli się tego zadania.
Czytaj więcej o: Poznajemy smaki świata – turecki kebabŚwiąteczne pierniczki
W poniedziałek 11 grudnia, naszą szkołę wypełniły świąteczne zapachy. A to wszystko za sprawą uczniów klasy 5, którzy na zajęciach kulinarnych przygotowali pyszne pierniczki. Podczas zajęć wykorzystano sprzęty zakupione w ramach programu "Laboratoria przyszłości".
Czytaj więcej o: Świąteczne pierniczki„Drugie śniadanie – dla ucznia doładowanie”
We wtorek 7 listopada w klasie drugiej przeprowadzono zajęcia pod hasłem „Drugie śniadanie – dla ucznia doładowanie”. Zrealizowano je w ramach „Programu dla szkół”, dzięki któremu uczniowie szkoły otrzymują porcję owoców, warzyw i produktów mlecznych.
Czytaj więcej o: „Drugie śniadanie – dla ucznia doładowanie”Kulinarna piątka
Realizując innowację pedagogiczną, uczniowie klasy 5 przygotowali jesienne wypieki- ciasto marchewkowe i ciasto bananowe. Warsztaty kulinarne jak zwykle przyniosły wiele radości, a efekt był bardzo smakowity.
Zajęcia zorganizowano z wykorzystaniem sprzętu zakupionego w ramach programu "Laboratoria przyszłości".
Czytaj więcej o: Kulinarna piątkaJęzyk programowania Scratch z robotem Photon
Scratch to jedna z najpopularniejszych aplikacji, która umożliwia programowanie poprzez łączenie bloczków. Dzięki niemu uczniowie mogą kodować własne interaktywne historie, gry oraz animacje z wykorzystaniem wirtualnego kotka lub innego duszka.
Czytaj więcej o: Język programowania Scratch z robotem PhotonBreloczek na klucze
Na lekcjach techniki uczniowie klasy 5 wykorzystali narzędzia zakupione dzięki udziałowi w projekcie "Laboratoria przyszłości".
Czytaj więcej o: Breloczek na kluczeStrona: 1/3